top of page
Affärsman i en bil

Hjälp att ansöka om EU Blåkort.

EU Blåkortet är en typ av arbetstillstånd speciellt utformat för högutbildade experter som vill bo och arbeta i Sverige och i EU. Tillståndet utfärdas av Migrationsverket och tillåter individer från utomeuropeiska länder att arbeta i Sverige under en period på upp till två år. Just Arrived arbetar både med företag som vill anställa en arbetstagare utanför EU, även individer med ett jobberbjudande - som vill ansöka om blåkort (och även arbetstillstånd här).

Krav för EU blåkort.

För att vara berättigad till ett Blåkort måste du ha ett jobberbjudande från en svensk arbetsgivare och uppfylla vissa utbildnings- och lönekrav. Det är din arbetsgivare som påbörjar din ansökan om arbetstillstånd, därmed kan du be din arbetsgivare kontakta Just Arrived när ni önskar att söka arbetstillstånd.

EU Blåkort Process.

Steg 1. Bearbetning

Just Arrived har fått tillstånd av Migrationsverket att erbjuda våra kunder en snabb ansökningsprocess och kan därför garantera ett beslut inom 2-4 veckor, vilket normalt kan ta upp till 10 veckor.

 

Steg 2. Fackligt engagemang

Fackförbundet är med för att se till att de anställningsvillkor som erbjuds följer arbetsmarknadens kollektivavtal och andra praxis för att säkerställa en trygg anställning.

 

Steg 3. Ansökan

Informationen är sammanställd och ska granskas av Migrationsverket. Vid denna tidpunkt meddelar vi kunden att den officiella ansökan har lämnats in och ger kunden vägledning om användbar information att överväga för den kommande perioden med arbetstillstånd.

 

Steg 4. Beslut

Migrationsverket fattar beslut om bifall till ansökan och det kan ta olika tid beroende på typ av tillstånd. När beslutet har fattats kommer vi att informera kunden om kraven på din ansökan.

Finns det en minimilön för EU blåkort?

Minimilönekravet för EU Blåkort är 57 450 kronor per år. Läs mer på Migrationsverkets hemsida.

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash.jpg

Med vår expertis inom detta område kan våra konsulter hjälpa dig om din ansökan har fått avslag och du vill överklaga beslutet. Beslutet att överklaga ska fattas inom tre veckor från dagen för mottagandet av beslutet. Kontakta oss i god tid.

Ansöka om EU blåkort.
 

Ansökningsprocessen för Blåkort kan vara komplex och tidskrävande, och det är viktigt att ha all nödvändig dokumentation i ordning. Just Arrived är specialiserade på att hjälpa företag och individer med deras blåkortsansökningar och kan hjälpa genom processen från början till slut.

Några av de tjänster vi erbjuder inkluderar:​

  • Granska din behörighet för ett EU-Blåkort

  • Förbereda din Blåkortsansökan till Migrationsverket

  • Assistera med insamling och utarbetande av nödvändig dokumentation

  • Ge uppdateringar om statusen för din Blåkort-ansökan

​​

Om du är intresserad av att arbeta i Sverige och tror att det blå kortet kan vara rätt alternativ för dig, tveka inte att kontakta oss. Våra experter är här för att hjälpa till att göra ansökningsprocessen så enkel och stressfri som möjligt.

EU blåkort vs arbetstillstånd.

Det finns skillnader mellan Blåkort och vanligt arbetstillstånd och om du inte uppfyller kraven för Blåkort kan Just Arrived även hjälpa företag och privatpersoner med att ansöka om vanliga Arbetstillstånd.

 

Eftersom det finns särskilda och höga krav för att vara berättigad till ett EU-blåkort är det en bra plan B att ansöka om arbetstillstånd. Om du har ett jobb och behöver någon typ av arbetstillstånd, kontakta oss så undersöker vi dina alternativ.

EU Blåkort jobb.

Vi kan inte alltid erbjuda jobb som berättigar EU Blåkort. För att se alla våra jobb, kika in på vår karriärsida.

daria-pimkina-tYaccl19A3Q-unsplash.jpg

Kontakta våra experter.

bottom of page