JUST ARRIVED _ by Daniela Spiroska-117.jpg

Hjälp med arbetstillstånd.

Behöver du hjälp med arbetstillstånd? Just Arrived är ett rekryteringsföretag som hjälper utländsk talang till sitt första eller andra jobb i Sverige. Är du en arbetsgivare som tänker anställa personal utanför EU kan vi hjälpa till med hela ansökningsprocessen om arbetstillstånd, eller bara förlänga en anställds utgående arbetstillstånd. Just Arrived är ett certifierat företag med tillgång till Migrationsverkets snabbspår. Kontakta oss om ni har frågor om arbetstillstånd så ska någon av våra erfarna konsulter hjälpa dig, eller läs mer om arbetstillstånd på Migrationsverkets hemsida

Söka arbetstillstånd.

Det kan vara svårt att veta vart man ska börja när man ska söka arbetstillstånd. Därmed har vi en kort sammanfattning nedan kring hur processen kan se ut när du får hjälp med arbetstillstånd hos oss. 

Steg 1. Granskning

Granskningsarbetet handlar om att se till att arbetsgivaren och den sökande uppfyller Migrationsverkets krav för att ansöka om det önskade arbetstillståndet. Samt undersöker om vi kan identifiera misstag som kan orsaka ett avslag för att undvika detta.

 

Steg 2. Handläggning

Just Arrived har fått tillstånd av Migrationsverket att erbjuda våra kunder ett snabb-spår för ansökan, och kan därför garantera ett beslut inom 2-4 veckor som normalt kan ta upp mot 10 veckor.

 

Steg 3. Facket kopplas in

Facket kopplas in för att se till att de erbjudna anställningsvillkoren följer arbetsmarknadens kollektivavtal och annan praxis för säkerställa en trygg anställning.

 

Steg 4. Ansökan

Informationen sammanställs och ska granskas av Migrationsverket. Här meddelar vi kunden om att den officiella ansökan har skickats in och förser kunden med handledning kring saker som är bra att tänka på inför kommande period med arbetstillstånd.

 

Steg 5. Beslut

Migrationsverket fattar ett beslut kring godkännande av ansökan och detta kan ta olika tid beroende på typen av tillstånd. När beslutet är fattat så informerar vi er om nödvändigheter som gäller er ansökan.

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash.jpg

Med vår expertis inom området hjälper våra konsulter dig som fått avslag på din ansökan och vill överklaga beslutet. Beslut om överklagande ska ske inom tre veckor från den dag man fick beslutet. Kontakta oss i god tid.

Villkor för arbetstillstånd.

  • Du ska ha ett giltigt anställningsavtal som är påskrivet av båda parter.

  • Erhålla ett giltigt pass.

  • Din anställning ska innebära anställningsvillkor som minst går i linje med kollektivavtal eller som följer branschstandard. 

  • Du ska ha en anställning som är försörjningsbar för dig. Därmed behöver du jobba i den omfattningen att lönen uppnår minst 13 000 kronor i månaden före skatt.